
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone papryki pokrój w paski, posyp majerankiem.

Krok 2
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i piwem na gładką masę.

Krok 3
Rozgrzej tłuszcz do smażenia (może to być olej). Paski papryki zanurzaj w cieście i od razu wkładaj do gorącego tłuszczu. Uważaj, aby papryki nie popękały.

Krok 4
Gdy papryki zbrązowieją, osącz je z tłuszczu układając na papierowym ręczniku.

Krok 5
Oddzielnie przygotuj sos mieszając zawartość opakowania Fix Kurczak słodko – kwaśny Knorr z wodą. Całość zagotuj. Gotową paprykę podawaj z sosem w oddzielnym naczyniu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Papryka w cieście
Warzywa smażone w cieście będą świetnym poczęstunkiem na przyjęciu. Wykorzystaj np. różnokolorowe papryki. Usuń z nich gniazda nasienne, pokrój w paski, a następnie posyp obficie majerankiem, który możesz zastąpić wyrazistszym w smaku cząbrem. W osobnej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i piwem, a następnie połącz wymienione składniki za pomocą drewnianej łyżki na gęstą masę o spójnej konsystencji. Paprykowe paski zanurzaj w przygotowanym cieście i smaż na wcześniej rozgrzanym tłuszczu, dbając jednocześnie o to, aby warzywa nie popękały. Gdy nabiorą lekko brązowego koloru na każdej ze stron, ściągnij je z patelni. Nadmiaru tłuszczu pozbędziesz się dzięki odsączeniu warzyw na jednorazowych ręcznikach kuchennych. W osobnym naczyniu przygotuj sos słodko-kwaśny i podawaj go z papryką w cieście. Przedstawioną w tym przepisie metodą przygotujesz smaczne przekąski również z innych warzyw. Wypróbuj np. panierowanych kawałków marchewki lub korzenia pietruszki. Koniecznie sprawdź nasz przepis na pyszne tapas.