
Składniki
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
500 gramów
2 sztuki
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem, aby mięso było delikatniejsze.

Krok 2
W misce połącz składniki marynaty: ketchup, olej, sos sojowy, słodką paprykę, przeciśnięty czosnek, cebulę oraz przyprawę Knorr.

Krok 3
Natrzyj dokładnie mięso marynatą i odstaw na minimum 2 godziny.

Krok 4
Po tym czasie smaż mięso po 8-10 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sosem koktajlowym .

Krok 5
Przygotuj sos koktajlowy. Składniki sosu połącz ze sobą i odstaw na 30 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczna karkówka
Obowiązkowy punkt w menu każdego mięsożercy. Klasyczna karkówka z patelni lub grilla to sprawdzony sposób na pyszną i aromatyczną porcję mięsa, któremu nie oprze się żaden smakosz. Jak ją przyrządzić? Przede wszystkim, postaw na prostotę – więcej wcale nie oznacza lepiej. Soczysta karkówka najlepiej czuje się w kameralnym towarzystwie plastrów cebuli i ząbków czosnku. Użyj ich do przyrządzenia mięsnej marynaty. Dodaj łagodny ketchup, pełen smaku sos sojowy i przyprawy. Zanurz w niej porcje wieprzowiny, a po dwóch godzinach będą przygotowane do smażenia. Po tej dłuższej chwili oczekiwania wystarczy już tylko 8-10 minut na ruszcie lub patelni grillowej i… gotowe. Ten mięsny klasyk podawaj z sosami np. dipem tzatziki lub czosnkowo-ziołowym oraz bagietką, lub z dodatkiem pieczonych ziemniaków i surówką ze świeżych warzyw. Pyszności!