Świąteczna makrela z marchewkowym farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna makrela z marchewkowym farszem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności ponownie płuczemy . Nacinamy skórkę i posypujemy przyprawą do ryb .

Krok 2

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy marchewkę i smażymy . Dodajemy pokruszoną kostkę warzywną ,pokruszoną kostę czosnkową i pieprz do smaku . Smażymy doprawiamy przyprawą w płynie . Na koniec kropimy cytryną .

Krok 3

Taki farsz wkładamy do brzuszka ryby . Wkładamy rybę do piekarnika na ok 30 min zależności od wielkości ryby i pieczemy . Przed podaniem solimy solą morską i kropimy cytryną .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna makrela z marchewkowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zielony sznycel
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej