Brazylijska „cegła” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brazylijska „cegła”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

500 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka i mięso wieprzowe przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa.

Krok 3

Wbij jajko, dodaj ryż, przecier pomidorowy, bulion, majeranek, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Masę przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia i piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej