Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

0.6 szklanki

120

2 szklanki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój kalafior w niewielkie różyczki, obierz marchew i pokrój w plastry

Krok 2

Fasolki pokrój na pół a następnie gotuj wszystkie warzywa oprócz groszku, dopóki nie staną się jędrne. Na chwilę przed końcem gotowania dodaj groszek.

Krok 3

Zmiksuj mąkę z jogurtem i gotuj przez 10 minut na niewielkim ogniu nie zapominając aby od czasu do czasu pomieszać.

Krok 4

Dodaj do tego chili, imbir, curry i przyprawę Knorr.

Krok 5

Wyłącz ogień i dodaj posiekaną natkę kolendry. Kalafior w przygotowanym sosie kadhi podawaj na ciepło.

Krok 6

Gorące warzywa ułóż na półmisku i zalej przygotowanym sosem. Udekoruj listkami kolendry i cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Koktajl ze szpinakiem
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej