Brokuły w białym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły w białym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły oczyść i podziel na różyczki. Włóż do wrzątku z dodatkiem cukru oraz soli i gotuj przez 20 minut.

Krok 2

Masło* rozpuść i dodaj mąkę, którą zasmaż. Rozprowadź ją w śmietanie.

Krok 3

Dodaj ser żółty, dopraw solą dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Pomidory pokrój w ćwiartki.

Krok 5

Na talerz wyłóż różyczki brokułów, polej je sosem, posyp zieleniną i obłóż pomidorami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej