
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ziemniaki ugotuj na półtwardo. Wystudź, a następnie zetrzyj na tarce na dużych oczkach. W ten sposób powstanie ciasto na placki ziemniaczane, w którego dokładnym wymieszaniu na pewno chętnie wyręczy Cię dziecko.

Krok 2
Dodaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr, jajka i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj ciasto. Samodzielnie usmaż placki.

Krok 3
Ugotuj różyczki brokułów.

Krok 4
Dziecko może wymieszać kukurydzę z serem i ugotowanymi wcześniej przez Ciebie różyczkami brokuła.

Krok 5
Przygotowaną przez dziecko masę układaj wspólnie na plackach. Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni, do czasu, gdy ser się lekko rozpuści.

Krok 6
Potrawę możesz udekorować krążkami z czerwonej papryki.


Dobra rada:
Uważaj, aby nie podać dziecku zbyt gorących placuszków.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki
Klasyczne placki ziemniaczane to potrawa lubiana przez małych i dużych. Serwowane są na słodko i na słono. Zobacz, jak z tradycyjnych placuszków ziemniaczanych łatwo wyczarować bajecznie kolorowy obiad lub kolację. W odróżnieniu od klasycznych placków do ich innej wersji, ziemniaki przed smażeniem ugotuj na półtwardo. Dopiero wtedy przygotowuj z nich ciasto, z którego usmaż niewielkie placki. Warto dodać do nich sos serowy i zieloną pietruszkę, co sprawi, że będą miały bardzo wyrazisty i interesujący smak. Dzięki kolorowym warzywom poukładanym na placuszkach, utworzysz ciekawe kompozycje. Przed zapieczeniem nie możesz zapomnieć o serze. Tak przygotowane placki serwuj solo lub z zestawem świeżych warzyw. Może to być papryka, ale też sałata lodowa, roszponka, czy pomidor z cebulką.