Śledzie po kujawsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie po kujawsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

heart
264 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

672 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

684 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte śledzie zalej zimną wodą, zostaw na noc.

Śledzie po kujawsku - Krok 1

Krok 2

Następnego dnia obierz ze skóry i ości, zalej mlekiem na 2 godziny.

Śledzie po kujawsku - Krok 2

Krok 3

Jabłka obierz, usuń gniazda, pokrój w plasterki i wrzuć do rondelka na rozgrzany tłuszcz.

Śledzie po kujawsku - Krok 3

Krok 4

Dodaj przyprawy, wymieszaj, podduś wszystko, ostudź.

Śledzie po kujawsku - Krok 4

Krok 5

Śledzie pokrojone w cząstki układaj na półmisku, przykryj dekoracyjnie musem jabłkowym, a następnie folią i wstaw na kilka godzin do lodówki.

Śledzie po kujawsku - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie po kujawsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej