Brownie krówkowo-czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brownie krówkowo-czekoladowe

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

244

heart
2581 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
9 os.
Drukuj

2427 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5797 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

200 gramów

110 gramów

4 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 1

Krok 2

Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Powoli wlewamy płynną czekoladę cały czas ubijając.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 2

Krok 3

Po chwili wsypujemy przesianą mąkę. Całość mieszamy do połączenia się składników.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 3

Krok 4

Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy połowę ciasta i podpiekamy ją w piekarniku nagrzanym do 180C ok. 15 min.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 4

Krok 5

Podpieczone ciasto smarujemy masą kajmakową.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 5

Krok 6

Polewamy drugą połową czekoladowego ciasta. Wkładamy do piekarnika na 15 min. Pozostawiamy do wystudzenia.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Olga

    Olga , 23.12.2024

    Mój ulubiony przepis. Zawsze wychodzi

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brownie krówkowo-czekoladoweBrownie krówkowo-czekoladowe

Już samo hasło „brownie” wywołuje u niejednego smakosza prawdziwą ekscytację. Gdy do tego dorzucimy dodatkową porcję czekolady oraz masę kajmakową, znajdziemy się w raju dla wszystkich łasuchów, którzy za kawałek przyjemnie wilgotnego i intensywnego w smaku deseru daliby się pokroić. Spokojnie, brownie krówkowo-czekoladowego wystarczy dla wszystkich!

Dla kogo?

Brownie stanowi bezkonkurencyjny wypiek według większości fanów czekoladowych deserów. Tym razem pójdź o krok dalej i wzbogać go masą krówkową.

Na jaką okazję?

Samo przygotowanie i wymieszanie składników nie trwa długo, więc po przepis na brownie krówkowo-czekoladowe sięgaj, gdy tylko pojawi się ochota na coś słodkiego.

Czy wiesz, że?

Brownie jest ciastem wywodzącym się z kuchni amerykańskiej. Rozpoznasz je po tym, że jest dość niskie (w recepturach nie używa się proszku do pieczenia), wierzch spękany, a wnętrze wilgotne.

Dla urozmaicenia:

Brownie krówkowo-czekoladowe podawaj pokrojone w kostkę. Wierzch możesz posypać orzechami pekan.