
Składniki
1 sztuka
300 gramów
250 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyj i osusz. Pomidorki przekrój na pół. Cebulę pokrój w piórka. Szpinak samaż porcjami na patelni w niewielką ilością oleju.
Krok 2
Na tej samej patelni smaż cebulkę aż się lekko zrumieni i następnie dodaj chili Knorr. Smaż 1 minutę i odstaw na bok.
Krok 3
Na końcu pokrój bagietkę na plastry i grilluj na patelni z oliwą aż będzie chrupiąca.
Krok 4
Czosnek przekrój na pół i natrzyj nim chrupiące bagietki.
Krok 5
Szpinak pokrój na mniejsze porcje, wymieszaj z pomidorkami, smażoną cebulą, octem i porwanymi liśćmi bazylii. Nakładaj porcjami na bagietkę.

Dobra rada:
Podawaj z serem mozzarella.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejZobacz również
Polecane przepisy
Inne przepisy
Bruschetta ze szpinakiem
Klasyczne kanapki już dawno Ci się przejadły? Chcesz spróbować nowości lub zaserwować swoim znajomym coś zupełnie innego? Postaw na bruschettę! Ta ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi zaspokoi wymagania nawet najbardziej zatwardziałych wielbicieli tradycyjnych kanapek.
Dla kogo?
Bruschetta ze szpinakiem to przekąska dla każdego, kto nie posiada zbyt wiele wolnego czasu, ale ma ochotę na zjedzenie czegoś pysznego i jednocześnie nieskomplikowanego w przygotowaniu – ten przepis to strzał w dziesiątkę!
Na jaką okazję?
Letni wieczór, dobre towarzystwo, muzyka w tle – bruschetta ze szpinakiem to świetna przekąska na spotkanie w gronie przyjaciół i nie tylko.
Czy wiesz, że?
Pomarańczowa odmiana pomidoa, podobnie jak inne, początkowo była rośliną o drobnych, idealnie okrągłych jagodach, rosnących dziko na wybrzeżach Peru i wyspach Galapagos. Takie właśnie były narodziny pomidora, zanim stał się rośliną uprawną.
Dla urozmaicenia:
Na jeszcze ciepłą buschettę połóż trochę sera –idealna będzie mozzarella. Możesz również zapiec ją w piekarniku.