Buddha bowl przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buddha bowl

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 puszka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę kuskus umieść w misce wraz z przyprawą czosnkową grubo mieloną Knorr i zalej 1 szklanką wrzącej wody. Zamieszaj, przykryj folią aluminiową i odstaw na bok.

Buddha bowl - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj pod bieżącą wodą. Marchew i ogórka obierz i pokrój w słupki, sałatę wylistuj, awokado obierz usuń pestkę i pokrój w plastry. Cieciorkę odcedź z zalewy.

Buddha bowl - Krok 2

Krok 3

Na suchej patelni podpraż orzechy włoskie. Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Buddha bowl - Krok 3

Krok 4

Jogurt naturalny wymieszaj z przyprawą płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr i wyciśniętym sokiem z cytryny.

Buddha bowl - Krok 4

Krok 5

Na dużym talerzu umieść na środku miseczkę z sosem jogurtowym, a wszystkie składniki dania poukładaj wokół niej. Na koniec posyp wszystko czarnuszką.

Buddha bowl - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Buddha bowlBuddha bowl

W mitologii mieliśmy do czynienia z rogiem obfitości, tymczasem w kuchni zachęcamy do przygotowania najprawdziwszej miski rozmaitości! Buddha bowl to jeden z wielkich przebojów kulinarnych ostatnich lat i wszystko wskazuje na to, że jego popularność wciąż rośnie. Sprawdźcie, jak od podstaw przygotować danie pełne warzywnych smakołyków.

Dla kogo?

Nie masz pomysłu na atrakcyjne podanie warzyw? Wypróbuj Buddha bowl! W naszej wersji na stole pojawią się ciecierzyca, marchew, ogórek, sałata rzymska i kiełki fasoli. Danie dopełniają awokado, orzechy włoskie oraz ziarna czarnuszki. Pyszny urodzaj!

Na jaką okazję?

Oto pomysł na niebanalny obiad albo poczęstunek, gdy spodziewasz się wizyty gości w porze lunchu lub kolacji. Kuskus z czosnkowym aromatem i sos jogurtowy są zwieńczeniem tego niebanalnego dania.

Czy wiesz, że?

Kuskus to produkt idealny dla zabieganych szefów kuchni. Nie wymaga gotowania, zalanie wrzątkiem w zupełności wystarcza. Trzymaj się podanych w przepisie proporcji, a kuskus wyjdzie idealnie sypki.

Dla urozmaicenia:

Do zrobienia Budha bowl możesz wykorzystać też brązowy ryż, komosę ryżową, kaszę gryczaną, jaglaną i amarantus.