
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , jajka, mleka , wody gazowanej , proszku do pieczenia i szczypty soli . Dobrze wymieszać. Patelnię natłuścić odrobina oleju i usmażyć 4 naleśniki.
Krok 2
Cebulę obrać i drobno pokroić .Usmażyć na złoto . Dodać pasztet i podsmażać aż się rozpuści. Przełożyć do miseczki . Dodać natkę. Doprawić do smaku Delikatem.
Krok 3
Posmarować naleśniki. Złożyć je zawijając do środka lewy i prawy brzeg , a potem rolując jak na krokiety.
Krok 4
Odłożyć by pasztet zastygł a naleśniki się nie rozchylały. Pokroić je na 5-6 kawałków. Nabijać na patyczki do szaszłyków.
Krok 5
Zagotować litr wody i rozpuścić w niej kostki rosołowe.
Krok 6
Naleśniki nabite na patyczki podsmażyć na odrobinie oleju by sie podgrzały.
Krok 7
Podawać z bulionem do popicia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej