
Składniki
6 sztuk
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do Garnka wlewamy wodę dodajemy skrzydełka liść laurowy ,ziele angielskie czosnek oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i marchewkę startą.
Krok 2
Gotuję na małym ogniu do miękkiego ziemniaka Następnie dodaje bulionetke 2 sztuki drobiowe i nadal gotuje jakieś 15 minut
Krok 3
Na koniec dodaje buraczki wkładam wszystko ze słoiczka takiego po dżemie .Gotuje nadal na małym ogniu jakieś z 20 minut i gotowe :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej