
Składniki
1 szklanka
null
null
3 szklanki
3 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
3 sztuki
null
3 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki gotuj przez około godzinę, potem obierz oraz zetrzyj na tarce (na grubych oczkach) lub przy użyciu maszynki.
Krok 2
Paprykę oraz cebulę pokrój na małe kawałki i podsmaż na oleju, do momentu, będą złociste.
Krok 3
Całość zagotuj i wymieszaj ze sobą (paprykę z cebulą oraz buraki).
Krok 4
Kolejny raz zagotuj sałatkę przez ok. 30 minut, mieszając.
Krok 5
Gorącą sałatkę umieść w słoikach i szybko zakręć, a następnie postaw do góry dnem (powinny tak stać do ostygnięcia).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej