Sałatka z bobem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bobem i boczkiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób gotujemy, następnie studzimy i obieramy.

Krok 2

Boczek kroimy kostkę i przesmażamy z drobno posiekaną cebulą.

Krok 3

Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy. Ogórka również kroimy w kostkę.

Krok 4

Przygotowujemy sos zgodnie z instrukcją.

Krok 5

Mieszamy ze sobą delikatnie wszystkie składniki i odstawiamy na minimum godzinę w chłodne miejsce. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bobem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej