Caldo verde - zielona hiszpańska zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Caldo verde - zielona hiszpańska zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

null

null

3 sztuki

null

6 szklanek

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, zalej warzywa bulionem Knorr i gotuj na małym ogniu przez 30 minut, tak aby składniki zmiękły.

Krok 2

W tym czasie kapustę sparz wrzątkiem, osusz i poszatkuj, marchewkę potnij w kawałki, a kiełbasę w plasterki.

Krok 3

Ziemniaki osącz i rozgnieć na puree, włóż razem z pozostałymi warzywami do wywaru.

Krok 4

Zagotuj, dodaj posiekaną kiełbasę i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 15 minut.

Krok 5

Dopraw zieloną hiszpańską zupę do smaku, dodaj odrobinę oliwy i wymieszaj. Podawaj udekorowaną posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej