
Składniki
2 sztuki
null szczypt
8 sztuk
null szczypt
1 łyżeczka
1 łyżeczka
15 sztuk
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1.5 litra
0.5 łyżeczki
null
4 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek obierz i zmiażdż. Smaż razem na średnim ogniu. Ostudź.
Krok 2
Dodaj do gotującej się zupy z bulionu Knorr.
Krok 3
Warzywa pokrój w kostkę, wymieszaj z ziołami i dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.
Krok 4
Następnie dodaj skórki z owoców, dopraw i gotuj 2 minuty.
Krok 5
Zdejmij z ognia dodaj sok z owoców, ozdób chipsami i kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej