
Składniki
3 szklanki
1 plaster
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas, ja czekam ok. 1-2 min.
Krok 2
Podpraż płatki owsiane na suchej patelni. Jeżeli nie chcesz podprażać płatków, dodaj je w przemianie Metalu.
Krok 3
[O] Zagotuj wodę. Dodaj podprażone płatki
Krok 4
[Z] Wsyp pokrojone daktyle, gruszkę pokrojoną w kostkę (razem ze skórą), migały (można przepołowić), wiórki kokosowe, cynamon wg uznania
Krok 5
[M] Wrzuć plasterek imbiru (bez skóry)
Krok 6
[W] Dodaj trochę soli morskiej
Krok 7
[D} Wlej kilka kropel soku z cytryny
Krok 8
[O] Dodaj szczyptę kurkumy
Krok 9
Gotuj na małym ogniu 10-20 minut, w zależności od tego jaką konsystencję owsianki chcesz uzyskać
Krok 10
[Z] Jeśli chcesz po ugotowaniu możesz dodać łyżkę masła (nie margaryny)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej