Chili Buffalo wings z dipem blue cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili Buffalo wings z dipem blue cheese

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

200 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 litr

1 sztuka

dip:

100 gramów

100 gramów

50 gramów

0.5 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka porozcinaj na pojedyncze kawałki, lotki, czyli skrajną część skrzydełka odłóż na bok i wykorzystaj przy gotowaniu bulionu. Resztę skrzydełek wrzuć do osolonej gotującej się wody na około 10 minut. Po tym czasie mięso przełóż do miski oprósz przyprawą Knorr i odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

W misce pomieszaj mąkę pszenną z harissą, piwem i jajkiem. Powinno wyjść Ci gęste ciasto.

Krok 3

Skrzydełka pojedynczo maczaj w cieście i smaż w rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Krok 4

W drugiej misce wymieszaj śmietanę, majonez, ser, czosnek, natkę pietruszki. Powstały dip dopraw do smaku pieprzem i sokiem z cytryny.

Krok 5

Gotowe skrzydełka podawaj z dipem z niebieskiego sera i kawałkami warzyw.

przepisy.pl

Dobra rada:

Skrzydełka możesz tez spróbować upiec w piekarniku. W 200*C piecz około 20 minut skropione olejem. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili Buffalo wings z dipem blue cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili Buffalo wings z dipem blue cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili Buffalo wings z dipem blue cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili Buffalo wings z dipem blue cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili Buffalo wings z dipem blue cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili Buffalo wings z dipem blue cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili Buffalo wings z dipem blue cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili Buffalo wings z dipem blue cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej