
Składniki
400 gramów
400 gramów
130 gramów
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj majonez Hellmann's z jogurtem naturalnym i musztardą, sos dopraw do smaku sola i pieprzem.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie obierz i pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
Piersi z kurczaka przypraw solą i pieprzem, a następnie usmaż na patelni. Usmażone piersi pokrój w kostkę.
Krok 4
Cebulę pokrój w piórka lub krążki.
Krok 5
Sałatę, z grubsza porwij na mniejsze kawałki, szczypiorek, natkę pietruszki i koper drobno posiekaj.
Krok 6
Jabłka również pokrój w grubą kostkę usuwając z nich gniazdo nasienne. Fasolkę szparagową ugotuj do miękkości lub jeśli używasz zamrożonej rozmroź.
Krok 7
Wszystkie składniki rozłóż na dużym półmisku na sałacie. Podawaj gotowym sosem majonezowym oddzielnie.

Dobra rada:
Kurczaka możesz zastąpić tuńczykiem z puszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej