Kurczak po nicejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po nicejsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

130 gramów

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj majonez Hellmann's z jogurtem naturalnym i musztardą, sos dopraw do smaku sola i pieprzem.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie obierz i pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Piersi z kurczaka przypraw solą i pieprzem, a następnie usmaż na patelni. Usmażone piersi pokrój w kostkę.

Krok 4

Cebulę pokrój w piórka lub krążki.

Krok 5

Sałatę, z grubsza porwij na mniejsze kawałki, szczypiorek, natkę pietruszki i koper drobno posiekaj.

Krok 6

Jabłka również pokrój w grubą kostkę usuwając z nich gniazdo nasienne. Fasolkę szparagową ugotuj do miękkości lub jeśli używasz zamrożonej rozmroź.

Krok 7

Wszystkie składniki rozłóż na dużym półmisku na sałacie. Podawaj gotowym sosem majonezowym oddzielnie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Kurczaka możesz zastąpić tuńczykiem z puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej