Razowy chleb na drożdżach – Zobacz na przepisy.pl pixel

chleb razowy

Autor: Anna Fabiszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 kilogram

50 gramów

50 gramów

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozmieszać z solą i cukrem.

Krok 2

Dodać wodę,resztę składników.

Krok 3

Wymieszać.

Krok 4

Ciasto włożyć na blaszkę(blaszkę trzeba posmarować lub włożyć papier do pieczenia ciasta).

Krok 5

Wstawić do piekarnika.

Krok 6

Piec w 200 stopniach Celsjusza przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej