Bakłażany nadziewane serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany nadziewane serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

250 gramów

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj dokładnie, osusz i potnij wzdłuż na cienkie paski, następnie obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty. Osącz, osusz.

Krok 2

Ser pokrój w kawałki i każdy owiń szczelnie obgotowanymi paskami bakłażanów, zwiąż szczypiorkiem, dla pewności możesz spiąć wykałaczką.

Krok 3

Oliwę wymiesza z odrobiną octu i dopraw do smaku, maczaj zawiniątka w zalewie i kładź na rozgrzany ruszt. Piecz przez kilka minut, do czasu gdy bakłażany nabiorą złotego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej