Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

8

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie wyszorować. W garnku zagotować wodę z sola. Do wrzącej wody włożyć ziemniaki i gotować je przez 15 minut. Wyjąć odcedzić. Gorace pokroić na ćwiartki i wymieszać oliwa z oliwek i z fixem knorr i łyżeczką rozmarynu.

Krok 2

Rozgrzać grilla, najlepiej takiego elektrycznego zamykanego. Ułożyć na nim ziemniaki i opiekać az będą lekko rumiane.

Krok 3

Jogurt wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku i koperkiem. Podawać z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej