Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, a jeśli są młode, a skórka cienka, to szorujemy dokładnie.

Krok 2

Po osuszeniu, kroimy je w ćwiartki i wrzucamy do miski.

Krok 3

Dodajemy do nich fix i mieszamy tak, by przyprawą pokryły się wszystkie kawałki.

Krok 4

Wkładamy do woreczka do zapiekania i pieczemy około 40 minut w temp. 180 st. C

Krok 5

Przed podaniem obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej