Pomidorowa czysta z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa czysta z warzywami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżeczek

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj 1 litr wody, rozpuść w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodaj koncentrat pomidorowy, suszone pomidory i mieloną paprykę, gotuj 5 minut - dopraw do smaku cukrem. Dodaj także bardzo drobno posiekany obrany wcześniej czosnek.

Krok 2

Warzywa oczyść, opłucz - cukinii nie obieraj. Wszystkie pokrój w cienkie słupki tzw. julienne. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć warzywa i smaż je kilka minut mieszając aż stracą surowość i zaczną się leciutko rumienić. Oprósz je do smaku odrobiną soli i pieprzu mielonego.

Krok 3

Na każdy talerz nałóż porcję warzyw, dolej zupy. Podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa czysta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej