
Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
200 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę i usmaż na oleju nie rumieniąc.
Krok 2
Chleb pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na maśle* i zalej wywarem.
Krok 3
Dodaj cebulę i rozgotuj.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj przyprawy.
Krok 5
Przetrzyj zupę, zagotuj i dopraw do smaku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej