Brukselkowa zupka krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselkowa zupka krem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 0,5 litra wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając.

Krok 3

Brukselkę zmiksuj blenderem i dodaj do zupy. Całość gotuj jeszcze przez kilka minut. Zupę podawaj z sucharkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej