Szybka potrawa chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka potrawa chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski. Kapustę pekińską podobnie. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Rozgrzej dobrze olej w woku i usmaż na nim kurczaka. Dodaj do tego mrożonki, szatkowaną kapustę, cebulę pokrojoną w pióra oraz posiekany czosnek.

Krok 3

Kiedy warzywa zmiękną, dodaj makaron, zamieszaj wszystko i zostaw na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i sosem sojowym.

Krok 5

Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej