Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką
średnie
5 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
200 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty ryby natrzyj z każdej przyprawą Knorr oraz przekrojonymi ząbkami czosnku.
Krok 2
Marchewki i pietruszki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przełóż je do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Pangę pokrój na mniejsze kawałki i poukładaj na surówce wysypanej na dno naczynia.
Krok 4
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę i przysmaż na osobnej patelni. Następnie dodaj ją do ryb.
Krok 5
Wymieszaj Fix Knorr ze śmietaną
Krok 6
Przygotowanym sosem polej ryby, po czym włóż naczynie do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Całość piecz przez około 20 minut. Kawałki ryb podawaj z surówką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej