Mini pizze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini pizze

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

15 dekagramów

3 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

8 dekagramów

20 gramów

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże wymieszać z 3 łyżkami letniej wody i cukrem. Odstawić na 10 minut. Do miski dodać sól, olej i rozczyn drożdżowy. Stopniowo dodawać wodę. Wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Potem ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować i szklanką wycinać kółka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 2

Kiełbasę pokroić w plasterki, szynkę i paprykę w paski. Cebulę w kostkę, pieczarki w półplasterki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Na mini pizzach układać wędlinę, warzywa, posypać mini kostką smażona cebulka, na koniec posypać serem i przyprawą do pizzy.

Krok 4

Zapiekać ok 20 minut w 210 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej