Ryba Veracruz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba Veracruz

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

23

heart
235 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

217 osób wydrukowało

Pobierz pdf

346 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 sztuki

200 gramów

2 słoiki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, oczyść z ości i pokrój w odpowiedniej wielkości porcje. Oprósz odrobiną soli i pieprzu, obsmaż z obu stron na oliwie i odstaw.

Ryba Veracruz - Krok 1

Krok 2

Na tej samej patelni podsmaż posiekany czosnek, pokrojoną w plastry cebulę, kawałki papryczki, kapary i oliwki. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i kawałki pomarańczy. Całość duś przez chwilę.

Ryba Veracruz - Krok 2

Krok 3

Powstały sos dopraw do smaku bulionem Knorr, dodaj natkę kolendry i pietruszki.

Ryba Veracruz - Krok 3

Krok 4

Rybę umieść na patelni z gotowym sosem i duś pod przykryciem przez około 20 minut. Podawaj z ryżem.

Ryba Veracruz - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Beata Wróblewska

    Beata Wróblewska , 14.11.2018

    Nie samakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • BEATA Leszczyńska

    BEATA Leszczyńska , 07.11.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Trefon

    Joanna Trefon , 27.11.2015

    ryba jest o.k

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba VeracruzRyba Veracruz

Rybę umyj, oczyść z ości i pokrój w odpowiedniej wielkości porcje. Oprósz odrobiną soli i pieprzu, obsmaż z obu stron na oliwie i odstaw.