
Składniki
400 gramów
3 sztuki
200 gramów
2 słoiki
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, oczyść z ości i pokrój w odpowiedniej wielkości porcje. Oprósz odrobiną soli i pieprzu, obsmaż z obu stron na oliwie i odstaw.

Krok 2
Na tej samej patelni podsmaż posiekany czosnek, pokrojoną w plastry cebulę, kawałki papryczki, kapary i oliwki. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i kawałki pomarańczy. Całość duś przez chwilę.

Krok 3
Powstały sos dopraw do smaku bulionem Knorr, dodaj natkę kolendry i pietruszki.

Krok 4
Rybę umieść na patelni z gotowym sosem i duś pod przykryciem przez około 20 minut. Podawaj z ryżem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej