
Składniki
4 łyżki
100 gramów
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie rozwiń na stolnicy- rozsmaruj ser biały, posyp cukrem i rodzynkami.
Krok 2
Ciasto zwiń w rulon i pokrój w 2 cm kawałki
Krok 3
Połóż na blachę wyłożoną papierem, posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp troszkę cukrem. Piec 20 minut w temp. 195 stopni
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej