Ciasto bananowo-kokosowe - szybkie: przepis | Przepisy.pl pixel

Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
220 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

267 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżeczki

115 gramów

80 gramów

3 sztuki

75 mililitrów

75 gramów

200 gramów

do dekoracji:

600 gramów

35 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do 180°C/160°C (z termoobiegiem). Tortownicę o średnicy 20 cm nasmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 2

W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W innej misce ubić jajka, dodać pozostałe mokre składniki i wszystko dobrze wymieszać. Masę z mokrych składników dodać do składników suchych i wszystko wymieszać tak, aby składniki dobrze się połączyły.

Krok 3

Wlać do formy i piec przez około 35-40 minut lub do czasu, gdy patyczek wbity w ciasto będzie suchy.

Krok 4

Płatki kokosowe rozłożyć na blasze i podpiec na złoto przez 3-4 minuty w temperaturze 180°C/160°C z termoobiegiem. Po 5 minutach wyjąć ciasto z formy.

Krok 5

Odczekać, aż ciasto nieco ostygnie i pokroić je na 8 części. Podawać z kulką lodów i przypieczonymi płatkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej