Czerwona papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwona papryka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

null

6 sztuk

null

1 łyżka

1 łyżka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść, wyrzuć pestki i białe części. Następnie pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie podsmaż na maśle. Gdy cebula zmięknie, dodaj paprykę. Posól i popieprz, po czym gotuj 15 minut.

Krok 3

Dodaj pomidory obrane ze skóry i pestek. Uduś około 30 minut. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej