
Składniki
2 sztuki
150 mililitrów
300 mililitrów
1.5 łyżeczki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz fasolę pod bieżącą wodą. Przełóż do miski, zalej wodą i mocz całą noc.
Krok 2
Następnie przełóż fasolę do garnka z wodą, gotuj przez 30 minut. Osącz i odstaw.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę pokrojoną w plasterki i smaż, do momentu kiedy nabierze złocistego koloru.
Krok 4
Dodaj imbir, czosnek, chilli, sól, kolendrę i kminek. Smaż na wolnym ogniu 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 5
Wlej 150 ml wody i gotuj pod przykryciem do chwili gdy woda wyparuje.
Krok 6
Następnie dodaj fasolę, wymieszaj i smaż jeszcze 5 minut, ciągle mieszając. Posyp posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej