Kurczak z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z rodzynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżki

500 gramów

null

null

350 mililitrów

50 gramów

4 łyżki

2.5 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i pokrój na kawałki. Natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Olej połącz z 1,5 łyżki curry, sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Kurczaka posmaruj marynatą i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 4

Cebulę obierz i pokrój w plasterki.

Krok 5

Do garnka wlej pół szklanki wody i włóż połowę cebuli, a na niej ułóż kurczaka. Wierzch posyp rodzynkami i przykryj resztą cebuli.

Krok 6

Potrawę duś na małym ogniu 30 minut.

Krok 7

Dodaj jogurt i dobrze wymieszaj, dopraw łyżką curry, szczyptą soli i pieprzu. Sos wlej do kurczaka i duś 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej