
Składniki
1 szczypta
0.5 kilograma
1 szczypta
2 sztuki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, obierz ze skórek i przytnij nóżki. Pokrój w cienkie plasterki i obficie skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Zieleninę opłucz, osusz i posiekaj, wymieszaj z grzybami, zalej oliwą i dopraw do smaku.
Krok 3
Odstaw na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej.
Krok 4
Sałatkę podawaj do grzanek, udekoruj cząstkami cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej