Delikatny indyk w maladze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatny indyk w maladze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżeczki

0.5 litra

0.5 szklanki

1 pęczek

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuść w małej ilości wody.

Krok 2

Papryki umyj, rozkrój, usuń gniazda nasienne i potnij w paseczki. Indyka porozdzielaj na mniejsze kawałki, a cytrynę pokrój w plasterki.

Krok 3

Na małym ogniu podgrzej bulion i rozmieszaj razem z żelatyną, dopraw do smaku, dodaj odrobinę soku z cytryny, wino, wymieszaj. Zestaw z ognia i odstaw do ostygnięcia.

Krok 4

W foremkach ułóż kawałki mięsa, paseczki papryk, kapary i listki natki. Zalej przestygniętą galaretą i odstaw do lodówki na ok. 2 godz. Delikatnego indyka w maladze podawaj z plasterkami cienko pokrojonej cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatny indyk w maladze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej