Diatali z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diatali z pulpetami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

null

0.5 szklanki

2 sztuki

null

200 gramów

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, oczyść z nasion. Pomidory sparzy, obierz, wytnij trzpienie. Papryki i pomidory pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój.

Krok 2

Zeszklij cebulę na łyżce oleju, wrzucić paprykę, smaż 2-3 min.

Krok 3

Dodaj pomidory i 0,5 szklanki wody. Przypraw, przykryj, duś 25 minut

Krok 4

Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Czosnek obierz i posiekaj. Kiełbasę drobno pokrój.

Krok 5

Mięso, kiełbasę, bułkę, czosnek, ser i jajka wyrób, przypraw. Z masy formuj małe pulpety, panieruj w tartej bułce, smaż 3-4 min na pozostałym oleju.

Krok 6

Pulpeciki dodaj do warzyw, duś razem 5 minut. Makaron ugotuj al dente, osącz, połącz z sosem z pulpetami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diatali z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej