Dietetyczne muffiny z muesli i płatkami owsianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dietetyczne muffiny z muesli i płatkami owsianymi

Autor: Fany Fern

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 sztuka

100 mililitrów

5 łyżek

1 łyżka

150 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do muesli dodać wodę i mleko, aby nieco napęczniało.

Krok 2

Płatki owsiane górskie zmielić w młynku do kawy.

Krok 3

Wszystkie składniki zmieszać. Masa ma być dość płynna, ale nie na tyle by składniki pływały. Dodawać płatków górskich jeśli jest zbyt płynna. Słodkość sprawdzaj na bieżąco i dostosuj do siebie.

Krok 4

Masę wymieszaj i wlej do papilotek. Zupełnie nie przykładałam wagi do kolejności ich mieszania i w kilka minut wszystko połączyłam. U mnie wyszło 8 , papilotki wypełniłam do pełna.

Krok 5

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 st. przez 25 min. Muffinki nie są zbyt słodkie, dlatego pokryłam je dodatkowo dżemem po upieczeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dietetyczne muffiny z muesli i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dietetyczne muffiny z muesli i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dietetyczne muffiny z muesli i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dietetyczne muffiny z muesli i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dietetyczne muffiny z muesli i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dietetyczne muffiny z muesli i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dietetyczne muffiny z muesli i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dietetyczne muffiny z muesli i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej