Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
65 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

329 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

0.5 łyżeczki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Fix Knorr połącz z 300 ml wody i zagotuj.

Krok 3

Indyka pokrój w cienkie paski, zamarynuj w przyprawie do Indyka Knorr i usmaż na patelni.

Krok 4

W dużej misce połącz sos serowy, śmietanę, starty parmezan i tymianek.

Krok 5

W naczyniu żaroodpornym układaj ryż, następnie wszystkie warzywa i zalej je sosem. Na wierzchu układaj indyka i posyp całość bułką tartą. Zapiekaj przez 20-30 minut. Podawaj z natką pietruszki na wierzchu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki wieprzowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowymDuszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym

Z produktów drobiowych najczęściej wybieramy kurczaka. A szkoda, bo indyk w niczym mu nie ustępuje, a smakuje nawet lepiej. Wraz ze szpinakiem, sosem serowym i ryżem tworzy pyszne danie, które ma szansę dołączyć do Twoich ulubionych. Tylko daj mu szansę!

Dla kogo?

Dla każdego, kto rzadko sięga po indyka. Czas to zmienić i wypróbować przepisy, którym trudno będzie się oprzeć.

Na jaką okazję?

Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym to idealny pomysł na codzienny i weekendowy obiad. Przypadnie do gustu całej rodzinie!

Czy wiesz, że?

Parmezan to pochodzący z Włoch twardy ser z mleka krowiego. Oryginalne parmezan jest wytwarzany tylko z mleka krów rasy reggiana.

Dla urozmaicenia:

Potrawę udekoruj natką pietruszki, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej aromatyczna!