
Składniki
6 listki
6 listki
0.25 pęczka
0.25 pęczka
8 sztuk
3 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty, szpinak i liście buraczka dobrze opłukać i osuszyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Każde pokróić na ćwiartki albo ósemki.
Krok 2
Szynkę pokroić na pół plasterki a jeśli plastry są bardzo duże to na grube pasy i kawałki zwinąć w różyczki.
Krok 3
W małym słoiczku wymieszać olej, wodę i sos w proszku - odstawić na kilka minut żeby smaki się przegryzły.
Krok 4
Zieleninę ułożyć na dużym półmisku - większe liście porwać na mniejsze kawałki. Poprzekładać je kawałkami jajek i szynki. Całość polać sosem i posypać listkami koperku. Podawać od razu po przygotowaniu.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej