Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą

Autor: Małgorzata Kłysz-Bundziów

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W czasie kiedy gotuje się makaron przygotowujemy pozostałe składniki.

Krok 2

Ugotowany wcześniej brokuł podzielony na różyczki smażymy przez chwilę na maśle, po czym dodajemy tuńczyka. Całość smażymy jeszcze przez chwilę i doprawiamy przyprawą w kostkach z czosnkiem.

Krok 3

Brokuł i tuńczyka łączymy z ugotowanym makaronem oraz z pokruszonym na kawałki serem typu feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej