Fasola z anyżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola z anyżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

8 łyżek

5 sztuk

15 ziaren

2 opakowania

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalej wodą, wstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Odcedź, zalej nową wodą, posól i ugotuj. Odcedź.

Krok 3

Cebulę posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy.

Krok 4

Czosnek zmiażdż, a papryczki pokrusz i dodaj do cebuli. Podsmaż.

Krok 5

Dodaj fasolę, pomidory, anyż i szczyptę oregano.

Krok 6

Dopraw pieprzem, wlej resztę oliwy i duś około 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej