
Składniki
100 gramów
1 sztuka
7 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki naciełam wzdłuż,robiąc dość spory 'rowek'-miejsce na farsz.Cebulkę i ogórek drobno posiekałam.Ser starłam na tarce o drobnych oczkach.Wymieszałam wszystko i dodałam pół szklanki ketchupu.Powstałym farszem napełniłam zagłębienia w parówkach.Na blachę wyłożyłam folię aluminiową i poukładałam parówki obok siebie.Zapiekałam w rozgrzanym piekarniku,w temp.200 stopni.około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej