Paszteciki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z ciasta francuskiego

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

2

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę ciasta francuskiego posmaruj pasztetem drobiowym, posyp mini kostką Czosnkową, zwiń dokładnie, łącze powinno znaleźć się pod spodem.

Krok 2

Potnij po skosie na sześć kawałków, na środku każdego pasztecika zrób lekkie nacięcie.

Krok 3

Wstaw do gorącego piekarnika o temperaturze 200 stopni i piecz około 15 minut.

Krok 4

Podawaj do barszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paszteciki z ciasta francuskiegoPaszteciki z ciasta francuskiego

Propozycja na smaczną przekąskę, która sprawdzi się przy wielu okazjach. Możesz przygotować paszteciki z ciasta francuskiego jako szybką kolację, lunch (na ciepło lub na zimno) lub podać je podczas imprezy. Wystarczy zaopatrzyć się w mrożone ciasto francuskie, pasztet drobiowy i trochę przypraw. Płaty ciasta smaruje się pasztetem, posypuje ziołami i zawija. Pieczenie trwa zaledwie piętnaście minut, dlatego przekąskę możesz zrobić bardzo szybko, np. kiedy przyjaciele wpadną z niezapowiedzianą wizytą. Warto mieć ciasto francuskie w lodówce, gdyż to zawsze dobry sposób na coś smacznego i szybkiego. Paszteciki będą świetnie smakowały podane z kubkiem czerwonego barszczu, ale równie dobrze będzie się z nimi komponował barszcz grzybowy albo żurek. Zamiast dodatku w postaci zupy, możesz też serwować tę potrawę z sosami – śmietanowym, czosnkowym lub grzybowym. Danie dobrze smakuje odgrzewanie w mikrofalówce lub piekarniku. Wypróbuj ten prosty przepis na popularną przekąskę i podawaj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami!