
Składniki
30 dekagramów
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
50 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
2 szczypty
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj sól, jajko i smalec. Posiekaj nożem i szybko wyrób kruche ciasto. Schładzaj w lodówce ok. 30 min.
Krok 2
Grzyby oczyść, rozdrobnij, uduś na maśle przyprawiając solą, świeżo zmielonym pieprzem i roztartą kostką czosnkową.
Krok 3
Kruche ciasto rozwałkuj, pokrój w prostokąty.
Krok 4
Kawałki ciasta nadziewaj grzybami, składaj i brzegi dociśnij widelcem. Ułóż na papierze do pieczenia w blaszce.
Krok 5
Piecz na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej