Paszteciki warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki warzywne

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie myjemy nie obieramy ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy dodajemy strata cukinie i marchewkę . Smażymy .

Krok 2

Dodajemy pokrojoną paprykę . Doprawiamy przyprawą uniwersalną Delikat Knorr. Warzywa z patelni studzimy . Do zimnych dodajemy jajka ,majeranek,paprykę słodką w proszku . Doprawiamy pieprzem i przyprawa w płynie . Dodajemy zarodki pszenne tak dużo żeby masa była gęsta . Mieszamy dodajemy ziarna słoneczka kilka łyżeczek .

Krok 3

Resztę słonecznika zostawiamy do posypania pasztecików . Wkładamy pasztet do foremek muffinkowych . Posypujemy słonecznikiem pieczemy ok 25-30 min w 200 stopniach .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej