Paszteciki z jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z jarzynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

150 gramów

null

3 sztuki

1 łyżeczka

450 gramów

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki smaż na oleju przez 3 minuty, dodaj marchew a po minucie pora i pieczarki, smaż 3 minuty.

Krok 2

Dodaj pomidora, posyp solą oraz obiema paprykami. Duś do odparowania, wystudź.

Krok 3

Rozmrożone ciasto połóż na papierze do pieczenia, przekrój na 4 prostokąty. Na połowie każdego z nich rozłóż farsz, przykryj wolnym kawałkiem ciasta i zlep.

Krok 4

Paszteciki posmaruj jajkiem i posyp czarnuszką. Razem z papierem do pieczenia przełóż na blaszkę. Piecz 25 minut w 220 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej