
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
250 mililitrów
500 gramów
5 gramów
500 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Około 100 gram mąki wymieszaj z solą i pieprzem i opanieruj jagnięcinę pokrojoną w kawałki.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż jagnięcinę, aż będzie złocista, po czym wyjmij mięso z patelni i odstaw na bok.
Krok 3
Na tejże patelni smaż pokrojoną w kostkę cebulę wraz z posiekanym czosnkiem, a następnie dodaj pozostałe warzywa pokrojone w jednakowej wielkości kawałki – por, seler naciowy, marchew, pomidor i pozostaw na 5 minut, aż warzywa zmiękną.
Krok 4
Dodaj do warzyw na patelnię czerwone wino, zawartość opakowania Fix Knorr Pikantne Bolognese z chili, 500 mililitrów wrzątku lub lekkiego drobiowego bulionu, mięso i duś wszystko przez 40 minut na wolnym ogniu, aż jagnięcina będzie miękka.
Krok 5
Wymieszaj mleko z musztardą i jajkiem oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie połącz wszystko, aż powstanie lekkie ciasto.
Krok 6
Łyżką formuj z ciasta kluseczki i wkładaj do gulaszu. Duś pod przykryciem przez 5 minut, po czym odwróć kluseczki na drugą stronę i duś kolejne 5 minut. Podawaj ze świeżym rozmarynem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej